TLDM – Fast Attack Craft

‘I was pleasantly suprised’ sebentar tadi bila ada teman menggugurkan sampul surat dari udara yang mengandungi antara lain gambar di atas dengan catitan, “Could you ask your readers to guess the location”.

Ayuh pelaut yang sudah bersara ataupun masih bertugas, cuba teka di mana kapal TLDM ini bertambat?

Yang pasti, saya tak pernah sampai disini. Kalau dilihat pada meriam yang sedang berselimut macam tengah demam sejuk…di Kutub Utara ke?

About these ads

About xbrain

born on 1979, oct 2nd. still young at heart n soul. nature talker, loves to laugh n sometimes dumb.. :)
This entry was posted in MALAY, potret mdi. Bookmark the permalink.

10 Responses to TLDM – Fast Attack Craft

  1. rainman says:

    kepulauan spratly kot…

  2. xcman says:

    terumbu layang2, ada hadiah ?

  3. xcman says:

    wisma kaki laut kot

  4. admin says:

    Kena minta ‘confirmation’ loksai dengan ‘sender’ gambar. Mana tau kot2 tempat ini di Tanjong Priok ke, Bali ke atau…

  5. xcman says:

    maaf, maksud saya wisma kaki langit, tengok gaya tiang bendera negara tu macam tempat sementara

  6. tldm60an says:

    Saudara Admin,
    Saya pun belum pernah sampai disini. Judging by the number of oxygen tanks on the small jetty and the boat by the side, it could be a scuba/dive resort. The flag denotes that this is a Malaysian terrtory well guarded by the security forces with the presence of KD PAUS on the far jetty. It could be one of the Terumbus, but I am more incline to think that this place is Pulau Sipadan because it is the heaven of divers from around the world. I hope I am right. so, what is the prize?
    By the way, please tell our friend if he has RMN ships photoes, we will be glad to share them with him. So why not share them with us. Salam

  7. Mohd says:

    Aiseyman, betul, Terembu Layang Layang it is. Zaman saudara Admin dalam RMN, terumbu in belum dalam peta Malaysia. In the late 70′s and early 80′s when the EEZ is declared all the countries around South China Sea started grabbing all those atolls.

    The pioneer personnel had a hard time surviving on the Rocks of Swallow Reef. Hehehehehe… not Rock of Gibraltar.

    From a small outpost it has now become a big floating aircraft carrier. I have landed there with the Caribou. Now C-130 Hercules pun boleh mendarat.

    During the NE Monsoon, the sea will be very rough. Nothing less than Sea State 4 or 5. KD Paus, she is in the Lagoon but the sea around her is bergelora. I know of one of the FAC while tied up at the jetty there got smashed against the jetty and got the hull pierced.

    My hats off to the past and present crew who sail the Terembu Sea’s. You need “Balls” of steel during those bad weather.

    Xcman,

    Bekas crew Lima kah? Hope those ex-Trembu crew will cerita about their experience there.

    P/S – kalau jumpa gambar lagi akan kirimkan.

  8. admin says:

    How I wish to be there then, but without “balls” of steel because I still need my natural balls even at this late stage in life. Kih kih kih

    Xcman bekas kapitan kapal dagang.

    Makin seronok kendali blog bila ada yang sudi ‘menderma gambar’ untuk di uploadkan. Kalau nak tulis cerita saja…teruk. Tahun 2009, masih ada jambul sikit2, tapi tahun ni dah berkilat kulit kepala…rambut habis luruh dah. Kalau keep on writing, bulu kening pun boleh terbang.

  9. xcman says:

    sdr mohd, saya tumpang semangkok je sebagai menghargai budak2 navy yg sanggup meredah gelora biscay, lautan hindi dan laut cina selatan dalam sebuah pc. kami di kapal dagang pun boleh moyok dek biscay

    joke aside, saya secara peribadi amat bangga apabila layang2, ubi, matanani dan 6 batuan lain menjadi wilayah kita. mungkin jalur gemilang terpacak megah di amboyna cay sekira tokoh lain sebagai nakhoda kita di waktu itu.

    bakti dan pengorbanan lakma nasaruddin dan yg lain perlu dihargai kerana mereka lah antara budak2 navy yg sanggup bergadai nyawa, tidor di celah batu beratapkan langit demi kedaulatan negara dalam hal ini.

    maaf jika silap dan harap ada yg sudi betulkan

  10. wak says:

    cepat sangat bagi jawapan tak sempat tumpang semangkuk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s